ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ                                        ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  ||   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ||   ΟΜΑΔΑ   ||   ΙΣΤΟΡΙΑ   ||   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ||

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 

ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 ΠΟΛΟ

ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

 ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

VOLLEY
BASKET

 

συνέντευξη  
 
ιΚοέντας: "Θα γίνει σκληρή μάχη ως το τέλος"


Ο Πρόεδρος του Εθνικού κύριος Μπελίτσιος

-Βαγγέλη ο Εθνικός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και είναι στην πρώτη θέση.

-Πραγματικά, έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Το γεγονός ότι είμαστε στην πρώτη θέση μας κάνει πιο υπεύθυνους και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε ως το τέλος. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα είχε έναν πολύ καλό κορμό από πέρσι και με την ανάλογη ενίσχυση φέτος το καλοκαίρι, δείχνει ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στην πρώτη κατηγορία.

-Η χρονιά πάντως ξεκίνησε με πολλά προβλήματα, άργησε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι;

-Σίγουρα περιμέναμε και εμείς να αρχίσει νωρίτερα το πρωτάθλημα, αλλά συνεχώς είχαμε αναβολή. Ξεκινήσαμε τον Ιούλιο προετοιμασία και το πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα το δώσαμε τον Οκτώβριο. Δεν ήταν και ό,τι το καλύτερο, αλλά κάναμε υπομονή, όλο αυτό το διάστημα δουλεύαμε σκληρά και τώρα έχει αρχίσει και φαίνεται η προσπάθεια μας.

-Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το όπλο του Εθνικού στην προσπάθειά του να ανέβει στην πρώτη κατηγορία;

-Θεωρώ ότι η νοοτροπία που έχουμε ως ομάδα, η εμπειρία και ο ενθουσιασμός είναι τα στοιχεία που μπορούν να μας δώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Σαφώς και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά με την ανάλογη προσπάθεια και συνέχεια πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

-Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι αυτό του γηπέδου.

-Αναμφισβήτητα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στο κύπελλο αναγκαστήκαμε να παίζουμε στα Μέγαρα, Νέα Φιλαδέλφεια, Κερατσίνι, όπου να είναι. Και τώρα στο πρωτάθλημα έχουμε παίξει δύο φορές εντός έδρας, στην Ελευσίνα. Σίγουρα, το γήπεδο μπορεί να θεωρείται γούρικο αφού έχουμε δύο νίκες, αλλά είναι ανεπίτρεπτο ο Εθνικός, ένα από τα ιστορικά σωματεία της χώρας, να μην έχει δική του έδρα. Μπορεί να παρουσιάστηκε πρόβλημα με το στάδιο Καραϊσκάκη, αλλά οι αρμόδιες αρχές πρέπει να δώσουν οριστική λύση.

-Βαγγέλη, πλην του Εθνικού ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο;

-Είναι γεγονός ότι στην κατηγορία υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε, αλλά κατά τη γνώμη μου, εμείς, ο Ατρόμητος, η Κοζάνη και το Λεωνίδιο, δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο. Θα γίνει σκληρή μάχη ως το τέλος και στο τέλος θα δούμε.

-Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η υπόθεση άνοδος;

-Φαινομενικά κάθε αγωνιστική, αλλά για μένα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι αυτά που θα δώσουν τους βαθμούς που χρειάζεται μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Εμείς περάσαμε νικηφόρα από δύο δύσκολες έδρες, όπως η Νάουσα και η Καρδίτσα και καταλαβαίνουμε ότι τέτοιες νίκες κάνουν την διαφορά., σου δίνουν δυνάμεις.

-Επόμενο παιχνίδι, πάλι εκτός έδρας με τους Λύκους. Θα τριτώσει το καλό για τον Εθνικό;

-Μακάρι. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε ότι οι Λύκοι είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα και το γεγονός ότι έχει τρεις βαθμούς, κάνει το έργο μας πολύ πιο δύσκολο. Οι αντίπαλοί μας έχουν την ανάγκη των βαθμών, αλλά πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και θα πάρουμε τη νίκη. Αρκεί να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί και καλοί, όπως στα τέσσερα προηγούμενα ματς.

-'Oσον αφορά στον Βαγγέλη Κοέντα, ευχαριστημένος στον Εθνικό;

-Hρθα στην ομάδα του Εθνικού σε μια δύσκολη περίοδο, πέρσι το Δεκέμβριο, όταν ήμασταν με το ένα πόδι στην Γ' εθνική. Προσπαθήσαμε, κάναμε μια καλή πορεία στον δεύτερο γύρο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Φέτος, παρουσιάζουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που η ομάδα πηγαίνει καλά, να είμαι και εγώ ευχαριστημένος. Απόλυτα ευχαριστημένος όμως θα είμαι στο τέλος της χρονιάς, όταν θα έχουμε εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και την άνοδο.

-Οι στόχοι σου για το μέλλον;

-Σίγουρα θέλω να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα με τον Εθνικό, αλλά αν έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει η προοπτική μετεγγραφής σε μία μεγαλύτερη ομάδα θα έλεγα ψέματα. Εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου και άλλοι είναι αυτοί που θα με κρίνουν.

-Μία από τις ομάδες που έχεις παίξει στο παρελθόν είναι ο 'Αρης, πως βλέπεις φέτος την πορεία του;

-Φαίνεται ότι έχει γίνει μια διαφορετική αρχή, αλλά είναι νωρίς να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ο 'Αρης για μένα είναι μεγάλη ομάδα, έχει τον κόσμο στο πλευρό του που αποτελεί μεγάλη δύναμη και θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει πολλά στο φετινό πρωτάθλημα. Αυτό που κάνει τον 'Αρη πιο ισχυρό για μένα είναι οι χαμηλοί τόνοι που υπάρχουν στην ομάδα. Αυτό βοηθά πολύ, γιατί η ομάδα παίζει χωρίς άγχος, πιο ελεύθερα και αποτέλεσμα είναι να αποδίδει και καλύτερα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

(SuperSport, 21/11/2000)
 

 

 

 

  ΣΤΑΔΙΟ
  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  PHOTO GALLERY
  LINKS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για σχόλια και παρατηρήσεις επικοινωνήστε με τους συντάκτες του www.ethnikos.gr

                  
© 2001-06  BLUE  WEB FANS,  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ