ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ                                        ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  ||   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ||   ΟΜΑΔΑ   ||   ΙΣΤΟΡΙΑ   ||   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ||

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 

ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 ΠΟΛΟ

ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

 ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

VOLLEY
BASKET

 

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015             
Ερασιτέχνης

νέα

 

21 Ιουνίου 2015

Προς τη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ.

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Πειραιά κ. Γεώργιο Μώραλη
Πρόεδρο Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κ. Αντώνιο Πρίντεζη
Πρόεδρο Εθνικού 1923 (ποδοσφαιρικό τμήμα) κ. Αλέξιο Αγγελόπουλο

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στο σύλλογο αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Paul έγινε παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Αρκουλή «Ιστορία γράφουν και οι δεύτεροι…», στην οποία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, ο πρόεδρος του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κ. Α. Πρίντεζης και ο πρόεδρος του Εθνικού 1923 (ποδοσφαιρικό τμήμα) κ. Α. Αγγελόπουλος.

Όπως τονίστηκε τόσο από τον ίδιο τον συγγραφέα όσο και από τους παρουσιαστές του βιβλίου, αυτό δεν καταγράφει την ιστορία του Εθνικού, αλλά στις σελίδες του ο κ. Αρκουλής παρουσιάζει δικά του προσωπικά βιώματα μέσα από το ρεπορτάζ της ομάδας, αλλά και διάφορες ιστορίες που έχουν σε μεγάλο βαθμό πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καρέλλα, τον μεγάλο πρόεδρο του Εθνικού.

Στη δική του τοποθέτηση, η οποία αναμεταδόθηκε στα ρεπορτάζ των Μ.Μ.Ε. για την εκδήλωση, ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Σωτηρακόπουλος έκανε κάλεσμα στον Δήμαρχο Πειραιά προκειμένου, με ένα μικρό κονδύλι της Δημοτικής Αρχής, να γραφτεί το λεύκωμα της ιστορίας του Εθνικού σε όλα τα σπορ.

Με την παρούσα επιστολή μας θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κ. Πρίντεζη και στον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού Εθνικού κ. Αγγελόπουλο και να γνωστοποιήσουμε στον δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη ότι το βιβλίο της ιστορίας του Εθνικού σε όλα τα αθλήματα ήδη γράφεται εδώ και μερικά χρόνια και, μάλιστα, χωρίς εμείς οι τρεις συγγραφείς του, να έχουμε ζητήσει για το έργο μας κανένα απολύτως κονδύλι ούτε από το Δήμο ούτε από τον Εθνικό ούτε από καμία άλλη πηγή χρηματοδότησης, γιατί για εμάς αποτελεί μία ανιδιοτελή προσφορά στην ομάδα που αγαπούμε από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας και επί πολλές δεκαετίες έως σήμερα.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους προέδρους και να γνωστοποιήσουμε στο δήμαρχο ότι για το βιβλίο μας αυτό έχουμε πραγματοποιήσει έρευνες στη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, σε ΕΚΟΦ και ΣΕΓΑΣ, στα αρχεία των εφημερίδων «το Φως των Σπορ» και «Αθλητική Ηχώ», έχουμε πραγματοποιήσει προσωπικές συνεντεύξεις με πολυάριθμους ανθρώπους της οικογένειας του Εθνικού και όχι μόνο (όπως τους Γιώργο Πατινιώτη, Παναγιώτη Φερλέμη, Λεωνίδα Ανδριανόπουλο, Αντρέα Γαρύφαλλο, Αλέκο Κοζομπόλη, Θοδωρή Μανταλόζη, Τάκη Τσαλαμάγκα, Φώτη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη και Γιάννη Κατσικογιάννη, Δημήτρη Γεωργάρα, Νίκο Μανωλά, Αντρέα Σκουνάκη, Γιώργο Χατζηγεωργίου, Άγη Καραμολέγκο, Γιάννη Ματζουράνη, Λώρη Σπυράκη, Σταύρο Λουπιώτη, Γιάννη Θυμαρά, Λάζαρο Μουρκάκο, Βαγγέλη Δεληκούρα, Μιχάλη Θεοδωράκη), έχουμε συγκεντρώσει αρχειακό και φωτογραφικό υλικό (καταστατικά, τίτλους μετοχών, έντυπα, έγγραφα, εισιτήρια και περισσότερες από 1000 φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και έγχρωμες) και έχουμε καταγράψει με λεπτομέρειες και σχόλια την αγωνιστική δράση όλων των τμημάτων του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. στα αντίστοιχα αθλήματα (ποδόσφαιρο, πόλο, κολύμβηση, μπάσκετ, βόλεϋ, στίβος, χάντμπωλ, πυγμαχία, παγκράτιο, χόκεϊ επί χόρτου).

Συνοψίζοντας, το ερευνητικό και συγγραφικό έργο μας έχει ακολουθήσει ακαδημαϊκή μεθοδολογία, σήμερα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και δε θα αργήσει η ώρα να ολοκληρωθεί. Με την παρούσα επιστολή μας ζητούμε την ηθική τουλάχιστον αναγνώριση από τον Εθνικό Ο.Φ.Π.Φ. και τον Εθνικό 1923 και το Δήμο Πειραιά της έως τώρα προσπάθειάς μας και δηλώνουμε πως είμαστε στη διάθεσή τους, εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν, για περισσότερες πληροφορίες και μελλοντικές συνεργασίες, είτε για το βιβλίο είτε για άλλες δράσεις, π.χ., εκθέσεις και εκδηλώσεις βασισμένες στο υλικό που έχουμε συγκεντρώσει και επεξεργαστεί.

Με τιμή,

Η ερευνητική και συγγραφική ομάδα:

Δρ. Γιώργος Δούνιας
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος)

Δρ. Σάββας Καράμπελας
Ειδικός συνεργάτης Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τ. Λέκτορας Πανεπιστημίου Πατρών, τ. Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας, τ. Εκπαιδευτής δημοσίων ΙΕΚ

Γεράσιμος Συριάτος
Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

 

 

  ΣΤΑΔΙΟ
  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  PHOTO GALLERY
  LINKS

 

 

 

 

 

 

 

Για σχόλια και παρατηρήσεις επικοινωνήστε με τους συντάκτες του www.ethnikos.gr

                  
© 2001-06  BLUE  WEB FANS,  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ