ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ                                        ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  ||   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ||   ΟΜΑΔΑ   ||   ΙΣΤΟΡΙΑ   ||   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ||

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 

ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 ΠΟΛΟ

ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

 ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

VOLLEY
BASKET

 

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015             
Συνέντευξη

Δημήτρης Κολοβός

 


Για όλους και για όλα μίλησε στο ethnikos.gr ο επικεφαλής της κίνησης για την Αναγέννηση του Εθνικού Δημήτρης Κολοβός, με την ιστοσελίδα μας να ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά του να παραχώσει συνέντευξη όπως άλλωστε θα έπραττε και για τον οποιονδήποτε που θα δεχόταν ανάλογο αίτημα.
Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα είπε στην σελίδα μας:

Γνωρίζουμε τον Δημήτρη Κολοβό ως έναν αγνό φίλαθλο, με το μικρόβιο του Εθνικού πριν ακόμα γεννηθεί και όπως λέμε και στην γλώσσα μας «αρρωστάκι» με την ομάδα. Πια είναι η ενασχόλησή σου με τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια;

«Η ενασχόλησή μου με τον σύλλογο ξέχωρα από τη φίλαθλη ιδιότητα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2012-13 όταν με προσωπικές μου ενέργειες έφερα τον Νίκο Κατσιγιάννη, παράγοντα των Χανίων ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Ποδόσφαιρο. Την επόμενη χρονιά και με την αποχώρησή του ανέλαβα εγώ το συγκεκριμένο πόστο».

Αν θυμάμαι καλά, εκείνη την περίοδο είχες ενεργό ρόλο στην δραστηριοποίηση των παλαίμαχων μας:
«Αυτό είναι αλήθεια. Την περίοδο που ήμουν αντιπρόεδρος στο Ποδόσφαιρο ήθελα να επαναδραστηριοποιήσω το τμήμα των παλαίμαχων και να τους συσπειρώσω. Θεωρώ πως η προσπάθειά μου στέφτηκε με επιτυχία και σας θυμίζω το μεγάλο παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη στη μνήμη του Μιχάλη Κρητικόπουλου με τη συμμετοχή 87 παικτών καθώς και την συμμετοχή μας στο Κύπελλο Πειραιά έχοντας 42 δελτία παλαίμαχων».

Ήταν την ίδια χρονιά που ασχολήθηκες και με το Χόκεϊ;
«Όχι, με το τμήμα του Χόκεϊ ασχολήθηκα την επόμενη σεζόν (2013-14) και ως υπεύθυνος με προσωπικές μου ενέργειες έφερα στην ομάδα τον διεθνή από την Αργεντινή Salti Vargas και δύο ακόμα διεθνείς με τη φανέλα της Πολωνίας. Παρά το γεγονός ότι εκείνη τη χρονιά διαλύθηκε η ομοσπονδία Χόκεϊ, αποφάσισα να κατεβάσω κανονικά την ομάδα στο Πανελλήνιο Τουρνουά που διοργανώθηκε.
Δεν διαλύθηκε λοιπόν κανένα Τμήμα από κανέναν η οικεία Ομοσπονδία διαλύθηκε απλά.

Γνωρίζω επίσης ότι βοηθάς οικονομικά και το τμήμα πόλο:
«Φέτος με δικά μου έξοδα πληρώνω τον αρχηγό Γιάννη Κόχυλα και με αφορμή αυτό θα ήθελα να κάνω και ένα σχόλιο. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αντώνης Πρίντεζης είχε αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν λέγοντας πως εγώ, ο Δέρβος και ο Σκαραμαγκάς ουσιαστικά κρατάνε ζωντανό τον Ερασιτέχνη. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό - και αυτό είναι το παράπονό μου - δεν δείχνει να υπερασπίζετε όπως παλιά αυτή τον την αναφορά παρόλο που εξακολουθεί να παίρνει βοήθεια και από τους τρεις μας».

Διάβασα την συνέντευξη που δώσατε στις 28 Μαΐου μαζί με τα μέλη της κίνησης για την Αναγέννησή του Εθνικού ΟΦΠΦ και κάποια στιγμή όταν πήρες τον λόγο ανέφερες ότι «ο αντίπαλος του Εθνικού είναι ο ίδιος του ο εαυτός». Τι εννοούσες με αυτή σου την αναφορά;
«Έχω πάρα πολλά να πω και να σχολιάσω τα οποία θα γέμιζαν τις σελίδες που κρατάς σημειώσεις Εν συντομία να σου αναφέρω πως πέρσι έγινε προσπάθεια από τους κ. Μουστακαριά και Καιάφα να αναλάβουν το τμήμα Πόλο, δεν τους άφησε όμως η τωρινή διοίκηση του κ. Πρίντεζη. Οι προαναφερθέντες λοιπόν ανέλαβαν μια ομάδα χωρίς εμπειρία στην Α1, χωρίς γήπεδο και φιλάθλους και κατάφεραν να την βγάλουν στην Ευρώπη».

Πιο είναι το πλάνο το δικό σου αλλά και των ανθρώπων που πλαισιώνουν αυτή τη κίνηση;
«Ο Εθνικός να είναι ένας αδιαίρετος. Όλα τα τμήματα πρέπει να βρίσκονται κάτω από την στέγη του Ερασιτέχνη ο οποίος θα έχει την υποχρέωση να τα βοηθάει είτε οικονομικά είτε με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί και όχι να γίνεται το αντίθετο. Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο κάποια τμήματα του Εθνικού να βοηθάνε τον Ερασιτέχνη οικονομικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά του έξοδα.

Είμαστε είδη σε επαφές με μεγάλες εταιρίες για την εξασφάλιση χορηγιών με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων ενώ επεξεργαζόμαστε και σχέδιο για να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του γηπεδικού που μαστίζει το σύλλογο. Είδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε και σε συνεννόηση με τον κ. Νικολινάκο έχει σχεδόν τελειώσει το θέμα του γηπέδου που θα αγωνίζεται από του χρόνου η ομάδα βόλεϊ και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε και τα υπόλοιπα τμήματα εάν μας ζητηθεί. Θέματα δηλαδή που επί σειρά ετών δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τους, είμαστε σε θέση με σωστό προγραμματισμό να τα βάλουμε επιτέλους σε μια σειρά».

Ο σύλλογος παλαιότερα είχε και άλλα τμήματα στους κόλπους του. Σκέφτεστε να επαναδραστηριοποιήσετε κάποια από αυτά;
«Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η ίδρυση δύο νέων τμημάτων, του στίβου και της πυγμαχίας. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Οδυσσέα Παπατόλη και έχουμε πάρει όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ένα ανταγωνιστικό τμήμα με αθλητές που θα φέρουν επιτυχίες στο σύλλογο αλλά και έσοδα».

Θα είστε παρόντες στη συνέλευση του Ερασιτέχνη στις 29/06;
«Φυσικά. Εμείς σαν κίνηση έχουμε ζητήσει την παραίτηση της τωρινής διοίκησης και ορισμό μεταβατικής για ένα χρονικό ορίζοντα 6 μηνών με συμμετοχή 7,5 μελών από τη δική μας πλευρά και 7,5 από την διοίκηση του κ. Πρίντεζη. Έτσι θα υπάρχει και ο απαιτούμενος χρονικός ορίζοντας για να κρίνει ο κόσμος την προσφορά μας και να βγάλει τα συμπεράσματά του αλλά και να δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα μιας και από κανένα επίσημο χείλος δεν έχουμε πάρει καμία απολύτως απάντηση μόνο λόγια του «αέρα».
λλωστε όλοι γνωρίζουν από έγκυρα site για ποιο λόγο δεν αγωνίστηκε η ανδρική ομάδα πόλο στο θεσμό που ακόμη και σήμερα είναι κυρίαρχος αν και η διατροφή αλλά και η διαμονή καλυπτόταν από τον Δήμο Καρπενησίου.

Δ
εν είναι κρίμα λοιπόν για τον Αυτοκράτορα του Ελληνικού Πόλο να μην δηλώνετε η συμμετοχή του στο Κύπελλο Ελλάδος για ένα παράβολο 500 Ευρώ; Δεν είναι κρίμα που του στερήθηκε η δυνατότητα να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στην ένδοξη ιστορία του; όπως και ρωτάμε θα συμμετάσχει φέτος στην Ευρώπη που το κατέκτησε με το σπαθί του ή για μερικές χιλιάδες Ευρώ θα μείνει πάλι απλός θεατής».

Ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες σε περίπτωση που αναλάβετε όσον αφορά το τμήμα της Υδατοσφαίρισης;
«Πρώτο μας μέλημα όπως ανέφερα και πιο πριν είναι η λύση στο γηπεδικό. Μετά το βόλεϊ, έχουμε είδη σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις μας για να στεγαστεί και ο υγρός στίβος. Ήδη έχει βρεθεί το γήπεδο που θα στεγάσει την Κολύμβηση και το Πόλο και το οποίο θα ονομαστεί ''Το Σπίτι του Εθνικού''. Δεν θα δώσουμε ακόμη στοιχεία για ευνόητους λόγους, αλλά και επειδή δεν θέλουμε να εκτεθούμε απέναντι σε ανθρώπους που είμαστε κοντά σε συμφωνία γιατί όπως καταλαβαίνεται επειδή θα χρειαστούν χρήματα για διάφορες εργασίες πιστεύουμε πως δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η διοίκηση και εμείς να εκτεθούμε σε ανθρώπους που αγκάλιασαν το όραμα μας..

Επόμενο βήμα η επαφή με όλους τους πολίστες προκειμένου να διατηρηθεί ο φετινός βασικός κορμός αλλά και να ενισχυθεί η ομάδα με παίκτες ικανούς να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κοντραριστεί στα ίσα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Και φυσικά την κάλυψη των απαραίτητων εξόδων για να συμμετάσχει η ομάδα μας στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά και στην Ευρώπη. Αυτή τι στιγμή το ταβάνι των ανθρώπων που διοικούν τον Ερασιτέχνη είναι μέχρι εκεί. Δεν μπορούν να επαναφέρουν την παλιά αίγλη του συλλόγου ούτε στο Πόλο ούτε στην Κολύμβηση. Είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις έναν άνθρωπο με ύψος 1.90 σε σπίτι που το ταβάνι του είναι στο 1.80. Δεν είναι φυσιολογικό να τραυματιστεί»;

Δεν μου έκανες καμιά αναφορά για τον Ποδοσφαιρικό Εθνικό…
«Θα αναφερθώ σε αυτό το ζήτημα μόνο όταν έχω κάποια επίσημη απάντηση σχετικά με το που κολλάει το θέμα της επιστροφής του Ποδοσφαίρου στον Εθνικό ΟΦΠΦ».

Θέλεις να μας αναφέρεις κάποιους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά σας;
«Εκτός από την βοήθεια αλλά και προσφορά του Ηλία Αρμόδωρου και Γιάννη Αντωνόπουλου θέλω να σου αποκαλύψω πως μαζί μας είναι και ο Αλέκος Καρυδόπουλος μέσω των 2 προαναφερθέντων. Ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο σύλλογο και θεωρώ πως είναι εγγύηση ακόμα και για τον πιο δύσπιστο».

Πες μας το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Εθνικού:
«Στις 28/05 έγινε press conference που στόχο είχε να γνωστοποιήσει τις προθέσεις μας και το όραμά μας. Πλέον δεν είναι όραμα αλλά αυτοσκοπός δικός μου. Δεν ήρθα να το παίξω ούτε σωτήρας αλλά ούτε να στερήσω χρόνο και χρήμα από την οικογένειά μου. Αγαπώ τον σύλλογο, είμαι ρομαντικός και θέλω να συσπειρώσω τον κόσμο που συνειδητά ή μη δεν είναι κοντά μας. Επιθυμία μου ο Εθνικός να φτάσει την αίγλη του παρελθόντος και γιατί όχι να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω…»
.

 

 

  ΣΤΑΔΙΟ
  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  PHOTO GALLERY
  LINKS

 

 

 

 

 

 

 

Για σχόλια και παρατηρήσεις επικοινωνήστε με τους συντάκτες του www.ethnikos.gr

                  
© 2001-06  BLUE  WEB FANS,  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ