ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ                                        ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  ||   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ||   ΟΜΑΔΑ   ||   ΙΣΤΟΡΙΑ   ||   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ||

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 

ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 ΠΟΛΟ

ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

 ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

VOLLEY
BASKET

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2006  
νέα  ποδόσφαιρο 

Στο προσκήνιο και πάλι ο Πηρούνιας

Την επιστροφή του στη ΠΑΕ Εθνικός ανακοίνωσε την Πέμπτη 23/11 ο Νίκος Πηρούνιας. Ο κ. Πηρούνιας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για όλους και για όλα. Ξεκίνησε κάνοντας μια αναφορά σε όλα όσα έχει προσφέρει στον Εθνικό ως πρόεδρος, για τον Φοίβο Μορίδη (χωρίς ούτε μια φορά να αναφέρει το όνομα του), αλλά και για την ''επίσκεψη'' που είχε κάνει προ ολίγων ημερών στα γραφεία της ΠΑΕ Εθνικός. Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει την αναφορά του στην κακή αγωνιστική και οικονομική κατάσταση του Εθνικού, καθώς και το γήπεδο που θέλει να φτιάξει ο σύλλογος στο Ελληνικό.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης τύπου

''Πριν από περίπου δυο χρόνια ξεκίνησα στην ομάδα. 'Ηταν η εποχή που η ομάδα παρέπαιε στο Περιφερειακό. Παρέλαβα εκείνο το χάος πριν από δυο χρόνια και η ομάδα κατάφερε να φτάσει στη Β' Εθνική. Να παραμιλάει όλη η Ελλάδα με τα αποτελέσματα της τόσο στο πρωτάθλημα τόσο και στο κύπελλο''.

''Oταν ανέλαβα εγώ είπα ότι θα βάλω ένα εκατομμύριο ευρώ. Το ποσόν αυτό σε αυτό το διάστημα διπλασιάστηκε. Λέω την πραγματικότητα, γιατί, όταν τα λεφτά τα βγάζεις από τη τσέπη σου πονάνε.''

''Στις αρχές του Αυγούστου μου είπε ο χορηγός να κάνουμε το άλμα. Του είπα πως εγώ δεν έχω τέτοια δυνατότητα Η απάντηση του ζητάν πως θα βοηθήσει αυτός και στις 3 Αυγούστου μου παρουσίασε τον υποψήφιο αγοραστή. Τότε του πως εγώ δεν πουλάω την ομάδα παρά μονό σε αυτόν, γιατί ξέρω ποιος είναι. Ούτε στον Βαρδινογιάννη. Μόνο σε αυτόν με τον όρο ότι η συμμετοχή η δική του θα είναι εγγύηση για το μέλλον του Εθνικού. Ο καταλύτης της ιδιοκτησίας θα είναι ο εγγυητής''.

''Ισχύει ότι θα έπαιρνα τα χρήματα μετά τη μεταβίβαση. Αλλά, για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να καταθέσει νωρίτερα, ο υποψήφιος αγοραστής την εγγυητική επιστολή για την επόμενη τετραετία, που θα διαρκούσε ο χρόνος αποπληρωμής. 'Ετσι θα είχα συμμετοχή στην ομάδα μαζί με τον εγγυητή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στις 19 Οκτωβρίου η ομάδα είχε όλα τα πιστοποιητικά που απαιτούνταν. Ο εγγυητής είχε δώσει μέχρι τότε σε επιταγές 260.000 ευρώ. Παράλληλα είχαν εισπραχθεί 100.000 ευρώ από τα διαρκείας. Τότε αναρωτήθηκα ''που πάμε; και εκείνος μου απάντησε '' εσύ τον γνώρισες στις 3 Αυγούστου, εγώ δέκα ημέρες νωρίτερα''. Πείστηκα. Έκανα λάθος και θα το πληρώσω. Το έργο τελείωσε όπως έπρεπε να τελειώσει''.

''Εγώ πήγα στα γραφεία. Απέλυσα τους υπαλλήλους που είχε παρανόμως προσλάβει. Αλλά τους είπα εάν επιθυμούν να εργαστούν στον Εθνικό θα προσληφθούν από τη διοίκηση''.

''Δεν μπορεί ο Εθνικός να δέχεται τόσο εξευτελιστικές ήττες. Να μη νικάει ομάδα με εννέα παίκτες. Η Ριζούπολη έχει μετατραπεί σε καφενείο''.

''H ΠΑΕ έχει χρέη προς τρίτους 385.000 ευρώ. Συν τα 100.000 ευρώ οι εισπράξεις, άρα το ταμείο είναι μείον 485.000 ευρώ. Είδα τιμολόγια τα οποία ήταν ενοικιαζόμενες Μερσεντές και Πόρσε με τη σφραγίδα του Εθνικού''.

''Επρεπε να αντιδράσω σε όλα αυτά. 'Επρεπε να δώσω στο δικαστήριο την αίσθηση πως τα ασφαλιστικά μέτρα ήταν υπερεπείγοντα. Όμως αυτό δεν έχει αστικές ευθύνες. Έχει ποινικές.''

''Oταν έψαξα να βρω ποιος είναι ο υποψήφιος αγοραστής, βρήκα πως είναι πρόεδρος μιας εταιρίας με κανένα στοιχείο λειτουργίας της οποίας είχε γίνει αγωγή για έξωση από τα γραφεία της. Του ζήτησα να μου βρει ένα τραπεζικό λογαριασμό του. Βρέθηκε τελικά μια εταιρία στην Κύπρο στην οποία η συμμετοχή ανέρχεται στα 15.000. ευρώ. Μπλοκ επιταγών, όμως, δεν έχει''.

Τέλος, σύμφωνα με το Νίκο Πηρούνια ο Εθνικός με την έναρξη του δεύτερου γύρου θα χρησιμοποιεί το γήπεδο του Μπέιζμπολ στο ελληνικό ως έδρα.

Η Δήλωση του Φοίβου Μορίδη

"Εδώ και περίπου 3,5 μήνες ξεκινήσαμε μια δύσκολη προσπάθεια για την ανόρθωση και την εξυγίανση του ιστορικού Εθνικού Πειραιά. Σε αυτή τη προσπάθεια συμπαραστάτη είχαμε μόνο τον αγνό κόσμο της ομάδας. Πολλοί ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες προσπαθούν εδώ και καιρό να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή πορεία της ομάδας στον δύσκολο δρόμο για την επίτευξη του στόχου. Εμείς απαντάμε μονό με έργα και πράξεις και αυτό θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε εξάλλου μέχρι τώρα και θα κάνουμε σε όλη αυτή την πορεία.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της, τη δικηγόρο κυρία Βασιλική Στραντζιά, τον κύριο Αλέξανδρο Λυκουρέζο και όλο τον αγνό κόσμο του Εθνικού, που στάλθηκε αυτές τις μέρες διπλά μου. Από αυτόν αντλώ δύναμη και μαζί θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους."


Το πιο παράξενο αλλά και συνάμα αστείο, είναι ότι ο Μορίδης και ο Πηρούνιας έχουν βγάλει ο καθένας για λογαριασμό του εισιτήρια για τη μετάβαση της ομάδας στην Κομοτηνή για το σαββατιάτικο ματς με τον Πανθρακικό, ενώ έχουν κλείσει και διαφορετικό ξενοδοχείο! Αμφότεροι, επίσης, δηλώνουν, ότι θα ταξιδέψουν με την ομάδα.

 

 

  ΣΤΑΔΙΟ
  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  PHOTO GALLERY
  LINKS

 

 

Για σχόλια και παρατηρήσεις επικοινωνήστε με τους συντάκτες του www.ethnikos.gr

                  
© 2001-06  BLUE  WEB FANS,  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ