ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ                                        ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  ||   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ   ||   ΟΜΑΔΑ   ||   ΙΣΤΟΡΙΑ   ||   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ||

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 

ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

 ΠΟΛΟ

ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΕΑ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

 ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

VΟLLΕΥ
BASKΕΤ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2006   
νέα  ποδόσφαιρο 

     'Αμεσος στόχος η επιστροφή στο Καραϊσκάκη

Μία νέα σελίδα στην λαμπρή ιστορία του Εθνικού, προστέθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία, Φοίβου Μορίδη, ο οποίος έχει πλέον στην κατοχή του το 80% των μετοχών (το 10% θα το κρατήσει ο Νίκος Πηρούνιας, κάτι υποχρεωτικό από τη στιγμή που θα είναι εκπρόσωπός στην ΕΠAΕ και το υπόλοιπο 10% στον Ερασιτέχνη). Ο Μορίδης κατάγεται από την Κύπρο και η οικονομική του επιφάνεια είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού είναι στέλεχος μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Τα σχέδια του Κύπριου επιχειρηματία για τον Εθνικό είναι μεγάλα, αφού στόχος της ομάδας είναι η επάνοδός και εν συνεχεία η μονιμοποίησή της στα «σαλόνια» της Α' Εθνικής. Στα μεταγραφικά οι διοικούντες ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο μπάμ, αφού βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα καθώς επίσης και άλλους έμπειρους ποδοσφαιριστές στις θέσεις που πονάει η ομάδα.      

«Η ΠΑΕ Εθνικός Πειραιώς ανακοινώνει ότι στις 11 Αυγούστου υπογράφηκε συμφωνία μεταβίβασης της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας. Το 80% του μετοχικού κεφαλαίου περιήλθε στην κατοχή του κ. Φοίβου Μορίδη, με το 10% να παραμένει στον κ. Νίκο Πηρούνια και το 10% στο ερασιτεχνικό σωματείο», ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος.

Ο Φοίβος Μορίδης μπαίνει στα βαθιά και τρέχει να προλάβει. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της μεταβίβασης των μετοχών της ΠAΕ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μίλησε για όλα τα «καυτά» θέματα που αφορούν τον Εθνικό.

Για τον Zιοβάνι, τις μεταγραφές, τον Νταμιάνο, το Καραϊσκάκη, το όνομα, τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη, τον Γιώργο Γλου. Και υπενθυμίζει μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Μία μέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, νικήσαμε τον Ολυμπιακό σε φιλικό. 'Εστω κι αν δεν ήταν η πρώτη του ομάδα».

Θα έρθει ο Ζιοβάνι στον Εθνικό;

«Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ελάχιστα χρονικά περιθώρια για να ενισχύσουμε την ομάδα. Υπάρχουν πολλά ονόματα που μας ενδιαφέρουν. Ο Zιοβάνι είναι ένα μεγάλο όνομα, τόσο για τα δεδομένα της Ελλάδας όσο και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά έχουμε τη διάθεση να κάνουμε κάτι πολύ σπουδαίο για τον Εθνικό».

Ο Νταμιάνο θα γυρίσει στην ομάδα;

«Μίλησα με τον κύριο Γκουλή και μου είπε ότι ο Νταμιάνο είναι απαραίτητος στην ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψει στον Εθνικό. Λυπάμαι που δεν μπορώ να φέρω πίσω και τον 'Εντι ντα Σίλβα. Είδα πέρυσι δύο ματς του Εθνικού, με την AΕK και τον Μεσσηνιακό, και ακόμα θυμάμαι τα γκολ που πέτυχε. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να τον έχουμε κοντά μας, αλλά έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα».

Θέμα προπονητή είναι προφανές ότι δεν υπάρχει. 'Aλλωστε, ο κ. Γκουλής ανέβασε τον Εθνικό...

«Δεν τίθεται κανένα θέμα προπονητή. 'Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Γκουλή, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω μιλήσει δύο φορές τηλεφωνικά μαζί του. 'Εχω ακούσει τα καλύτερα για τον Νίκο, είναι δουλευταράς και δεν βρίσκω ούτε ένα λόγο να μην τον εμπιστευτώ».

Προσθαφαιρέσεις θα γίνουν στο ρόστερ;

«Μόνο προσθέσεις. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στο χρόνο που απομένει για να ενισχυθεί ο Εθνικός».

Ο κ. Πηρούνιας τι ρόλο θα έχει;

«Θα είναι συνεργάτης μας και εκπρόσωπος του Εθνικού στην ΕΠAΕ. Θα έχουμε άμεση συνεργασία».

Με τις μετοχές τι ακριβώς συμβαίνει;

«Θα έχω το 80% των μετοχών, το 10% θα το κρατήσει ο κ. Πηρούνιας, κάτι υποχρεωτικό από τη στιγμή που θα είναι εκπρόσωπός μας στην ΕΠAΕ και το 10% ανήκει στον Ερασιτέχνη».

Ποιον ερασιτέχνη; Τον ΕΟΦΠΦ ή ΕΟΦΠΦ-AΟ Μάνης;

«Ο Ερασιτέχνης από τον οποίο προέρχεται η ομάδα είναι ο Εθνικός-AΟ Μάνης. Βάσει του καταστατικού, λοιπόν, το 10% πάει στον ΕΟΦΠΦ-AΟ Μάνης».

Στο Καραϊσκάκη θα παίζει ο Εθνικός;

«Αυτός είναι ο στόχος, αλλά κι εδώ δεν μπορώ να δώσω ξεκάθαρη απάντηση τούτη τη στιγμή. Επαναλαμβάνω, την Παρασκευή υπογράψαμε. Το θέλουμε πολύ, το θέλει και ο κόσμος της ομάδας και πιστεύω ότι η επιθυμία όλων μας θα γίνει πραγματικότητα».

Ο κ. Γλου έχει σχέση με την ΠAΕ;

«Θα απαντήσω ειλικρινά. Τον κ. Γλου τον γνωρίζω επαγγελματικά, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο κ. Γλου και για την ακρίβεια η εταιρεία του θα είναι μία από τις τέσσερις χορηγούς της ΠAΕ. Αυτή είναι η μόνη σχέση, που βέβαια θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Η PUMA θα είναι μία από τους χορηγούς μας. Υπάρχουν κι άλλες τρεις εταιρείες, που θα διαφημίζονται στη φανέλα μας ή με κάθε άλλον τρόπο. Ο Εθνικός θα γίνει καθαρά επαγγελματικό και τεχνοκρατικό σωματείο».

«Μιλάμε μόνο για Εθνικό»

Θέμα αλλαγής του ονόματος υπάρχει; Το σύνολο των οπαδών του Εθνικού θα προτιμούσε να πάψει να υπάρχει ο AΟ Μάνης...

«Δεν μπορώ να μπω από τώρα σε τέτοιες λεπτομέρειες. Την Παρασκευή υπογράψαμε, επί του παρόντος μας νοιάζει να προλάβουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Νομίζω, όμως, ότι η αναφορά μου στην ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη. Μιλάω μόνο για Εθνικό Πειραιά και τίποτα άλλο. 'Οτι χρειαστεί, πάντως, θα γίνει στην πορεία, με γνώμονα το καλό του Εθνικού Πειραιά. Το τονίζω, του Εθνικού Πειραιά. Και ξεκαθαρίζω ότι θέλω να έχω άριστες σχέσεις με τον Ερασιτέχνη ΕΟΦΠΦ, από τον οποίο προέρχονται αυτή η ομάδα και οι οπαδοί της».

«Ομάδα Α' Εθνικής ο Εθνικός»

Μετά την υπογραφή και εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠAΕ Εθνικός, ο Φοίβος Μορίδης τόνισε:

«Είναι μεγάλη η χαρά μου για την επίτευξη της συμφωνίας αυτής και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πηρούνια, που προσέφερε τόσα πολλά. Τόσο εγώ όσο και οι στενοί συνεργάτες μου επιχειρηματίες σε Ελλάδα και Κύπρο, που στηρίζουν αυτή την κίνηση, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε ο Εθνικός να ξαναγίνει και τυπικά μεγάλος! Στη συνείδηση κάθε 'Ελληνα ο Εθνικός είναι μεγάλος, είναι ομάδα Α' Εθνικής. Εκεί θα προσπαθήσουμε να τον επαναφέρουμε άμεσα! Θα θέλαμε ο Εθνικός να γίνει η ομάδα της νέας γενιάς, να αγκαλιαστεί από γυναίκες, παιδιά, οικογένειες και το ιστορικό σύνθημα του Γιάννη Μαντζουράνη, το γνωστό "Εθνικάρα", να ακουστεί στεντόριο».

Η αλλαγή σελίδας...
Η νέα εποχή στον Εθνικό είναι πλέον γεγονός...

Το 80% της ΠAΕ πέρασε στα χέρια του Κύπριου επιχειρηματία Φοίβου Μορίδη (το 10% παραμένει στον Νίκο Πηρούνια και το άλλο 10% στον Ερασιτέχνη...), ο οποίος αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ιστορικής ομάδας.

 

 

  ΣΤΑΔΙΟ
  ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  PΗΟΤΟ GALLΕRΥ
  LIΝKS

 

 

Για σχόλια και παρατηρήσεις επικοινωνήστε με τους συντάκτες του www.ΕΤΗΝikΟs.gr

                  
© 2001-06  BLUΕ  WΕB FAΝS,  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ